Spelautomater med jultema

Spelautomater som avspeglar julen

När julen nalkar erbjuder spelbolagen flera spelautomater med jultema. Ibland erbjuder de särskilda spel som influerats av julen, som exempelvis Scrooge, Merry Xmas och Deck the Halls. Om spelbolagen inte erbjuder liknande spel brukar de istället erbjuda en christmas-edition av spelautomater de har sedan tidigare, vilket NetEnt redan meddelat de kommer göra.

Play’n GO har sitt huvudkontor i Växjö och grundades 1997 av datornördar som till en början var konsulter, men sedan såg större möjligheter vid horisonten. Play’n GO var den första utvecklaren av onlinespel som tog sig an spel i mobilen. En av de många spelautomater Play’n GO erbjuder är Merry Xmas – en 15-line spelautomat. Merry Xmas har 95 % payout och är väl värd att spela när julen stundar. Du hittar denna och många andra spelautomater på Play’n GO:s hemsida.

Merry Xmas har fem hjul med tre rader samt 15 vinstlinjer. Spelautomaten har dessutom ett bonusläge som blir aktiverad när tre scattersymboler snurrats fram. Merry Xmas har som sig bör oändligt antal julsymboler som dyker upp i spelet – julgranskulor, renar och tomten för att nämna några.

NetEnt har meddelat att de kommer presentera några christmas-editions av redan befintliga spelautomater. Något datum är ännu inte bestämt, åtminstone inte officiellt, men det är nära till hands att tro på 1 december som potentiellt datum. Vilka spelautomater som kommer att presenteras i form av christmas-editions står endast skrivet i stjärnorna.

Dessvärre finns det ännu inte mycket information om spelautomater med jultema så här i början av oktober. Säkert är dock att det kommer dyka upp spel efter spel framöver, där julen på ett eller annat sätt inspirerat utvecklarna i deras kreativa arbete. Det återstår att se vad Microgaming, Play’n Go, NetEnt och andra spelutvecklare har för planer inför julen. Kommer äldre spel tillbaka, eller kan vi förvänta oss nya spel? Finns det några spelautomater du saknar?

Spelautomater